Kaalilaatikko

Posted on

Eilen käväisin veneellä ja toin loput roinat ja vaatteet pois, kellariin vietäväksi.

Ennen kellariin pääsemistä, aattelin tekasta kaalilaatikon, semmosen melkein perinteisen.

 

Kaali pitää pilkkoa aika pieneksi, samoin sipuli ja tässä tapauksessa valkosipulikin.

Sais vielä parempaa, jos viitsisi pikkasen pyöräyttää kaalit paistin pannun kautta, hieman ruskistaen, mutta nyt oikaisin tuon vaiheen.

 

 

Nötkötti, eli sika-nautajauheliha pitää kyllä ruskistaa, muuten siitä irtoaa vuuassa kaikki lihasnesteet ja tekee ruuasta epämiellyttävän näköistä.

 

Olin ostanut muutama päivä aikaisemmin uuden keraamisen paistin pannun, oli sillä hempeä ruskistaa jauheliha.

 

Itseasiassa, Madam hoiti sen osuuden.

Sinne sekaan laitoin jo tuossa vaiheessa pilkotun valkosipulin ja pikkaisen niin ikään, pilkottua inkivääriä. Sitä kun voi laittaa melkein mihin ruokaan vaan. No, ehkäpä ei hernekeittoo ja kaurapuuroon.

 

Sitten vaan kaikki vuokaan ja uuniin pariksi tunniksi.

Ai niin, laitoinhan sinne vielä riisiä, 4 dl kermaa ja pikkasen vettä mausteiden ohella.

 

Ja jotta aika ei menisi hukaan, lähdettiin Madamen kanssa viemään kesävaatteet ja venetavarat kellariin.

Aluksi vähän molempia ”pelotti”, mahtuvatkohan kaikki sinne, mutta hyvin mahtuivat. No hätä.

Tätä kirjoittaessani, loota on vielä uunissa, ja jäi vielä aikaa tämänkin kirjoittamiseen.

Kuulumisiin.



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 2 = 8