Kinkun uusi elämä

Posted on

Saatoin antaa meidän Joulukinkulle uuden mähdollisuuden ja sitä myöden uuden elämän.

Helppoahan se tietenkään ei ollut.

Ensin piti käydä kaupassa. Sekään ei ollut helppoa. Parkkitalo, missä yleensä käymme, oli täynnä. Toiseen päähän Omppua ajettuamme, menimme ensin väärään paikkaan, oli lastauslaituri. Siinä käännyttäessä, oli pari kokkipoikaa tauolla, tupakilla, ja ne jo enteellisesti pyörittelivät päitään, ikään kuin olisin tajunnut, että älä käänny tänne. Enpä siis tajunnut, joten uukkari siellä. Onneksi oli sen verta iso alue, ettei tarvinnut peruutella. Siitä kun sain keulan kadulle pöin, olikin kyltti edessä, joka kieltää haluamaamme kulkusuuntaan kääntymisen, eli tässä tapauksessa vasemmalle. Leikin, etten huomannut sitä, vaan käännyin ja kolmen-neljän kymmenen metriä eteenpäin, päästiin oikeeseen sisäänajoväylään. Saatiinkin sitten kiertää aina neljänteen kerrokseen asti, ennen kuin vapaa ruutu löytyi.

Otin valokuvan, en autostamme, vaan paikasta, mihin se jätettiin. Täällä jos unohtaa paikkansa, saapi ettiä sitten ihan pikkasen aikaa. Samalla päätin, että toivottavasti muista, etten koskaan tule Ompuun tällaiseen aikaan. Tämä siis eilen, aaton aattona klo 13:30 tai jotain.

Saatiin ostettua hernepussi ja savukylkeä. Siispä herneet likoomaan.

 

 

 

Tuollainen puolen kilon verran oli kinkkua jäljellä, joka sitten piti sen palvatun kylkipalan seuraksi sinne herneiden sekaan pilkkoa.

 

 

 

Palvattuun possuun tietysti piti tuota mustunutta, anteeksi, tummunutta pintaa tietysti jätää, siinähän se paras savun maku on, mutta liiat läskit otin pois, linnuille aattelin viedä.

Juu juu, tiedän ettei suolan takia sain niille antaa, mutta annan kuitenkin.

Ei tämäkään mitään helppoa ole. Koko ajan saa varoa, ettei sormista irtoa mitään ylimääräistä, saati joutuis vielä rokkaan. Kuinkahan monta sormea tämänkin joulun jälkeen on leikelty.

 

Se rupee kohta rokalta näyttämään, nyt on semmoset kas- kakspuol tuntia kiehunut, ennen lihojen lisäystä

 

 

 

Tässä rupiaa olee jo aika valmista.

 

 

Ja hyvää tuli tälläkin kertaa.

Kyllä kinkulle pitää antaa uusi mahdollisuus.

 

FacebookPinterestTwitterBloggerGoogle+

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

81 − 73 =