Lux Helsinki 2019

Posted on

Pitihän se tänäkin vuonna käydä katsastamassa Lux Helsinki.

Edellisenä iltana vai oliko yöllä, yritin päästä fiilikseen, joten ihailin keittiön ikkunastamme kävelytien varren valoshow´ta.  Ei tääkään ihan pöllömpi ole, ja sitä paitsi nää on joka vuotisia ilman lisäkustannuksia.

Leikki sikseen.

Olimme kyllä kuulleet muutamilta henkilöiltä pienoista pettymyksen kaikuja tämän vuotisesta valoshow´sta, mutta suuntasimme siitä huolimatta vai juurikin siksi kohti valojen ihmeelliseen maailmaan. Metrolla. Siellä kun koko keskusta sekaisin, kuitenkin. Ja oli kyl sekaisin.

 

 

Tämä oli Sanomatalon osio???

Pikkasen tuli ”petetty” olo, kun tän näki.

Oliko sittenkin ennakkoon kuultu totta?

No, ei kuitenkaan käännytty takaisin, vaan uhmasimme ennakkoluulojamme ja massan mukana siirryttiin seuraavaan kohteeseen, Musiikkitalon infitaululle.

 

Tämä Moonlight olikin sitten astetta parempi, joten toivoa oli, siispä kuulopuheet sikseen.

 

Aivan musarin vieressä, Finlandiatalon seinään heijatettu musiikin kera valoa, joka oli ja ei ollut hyvä. Jäi pikkasen ristiriitainen olo. Ehkäpä kova tuuli, joka meni luihinja ytimiin, tullen pohjoisesta pitkin Töölönlahtea, sai nämä tunteet syvemmälle, ikään kuin piiloon purevalta pohjan pakkaselta.

Siitä kun päästiin tuulen suojaan, samaisen rakennuksen länsipuolelle, olo kohentui kummasti. 

Minä näin tässä lentäviä lokkeja, mutta taiteilijan mukaan tämä kuvaa yhteiskuntamme hallitsevan meidän vapautta. Toki, onhan tuossa ”kalterit” ja vapauteen lentävät linnut. Olisi varmaankin pitänyt paikan päällä lukea tarkemmin mitä teos yrittää kertoa.

Finlandiatalon etupihalle oli tehty mielenkiintoinen Ultraviolet Gallery-teossarja.

 

Tämä oli oikeesti upee.

Varsinkin nuo kaksi seuraavaa kuvaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Täältä päästiin Hakasalmen huvilan pihapiiriin ja ja jonkinlaiseksi lyhtyjen perinteeseen.

Ja kuten näkyy, yleisöä on. Tätä kirjoitettaessa kuulin radiosta, että yhteensä kävijöitä olisi ollut noin puoli miljoonaa. Aika paljon. Kuinkahan moni tästäkin porukasta olisi jäänyt nyhjöttämään kotosalle, ilman tätä näytteltä?

 

Onneksi koiranulkoiluttajat eivät olleet paikalla, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

Riitti, kun sai silloin tällöin antaa tietä lastenrattaiden työntäjille, joilla ei varmaan myöskään ollut ”kivaa” pyydellä tilaa. Mutta hyvä että lähtevät liikkeelle.

Jännä yksityiskohta, sorsa valaistuna pusikossa. Ollaanhan toki huvila-alueella ja vieläpä Töölönlahden rannalla. Varmaan ennen vanhaan oikeesti sorsat voineet pesiä täälläkin. Ehkäpä toiseen vuoden aikaan….

 

 

 

 

 

Vastapäätä Taidehallia olevassa eläinlääketieteelisen ikkunasta näkyi valaistuja luurankoja. Eivät varsinaisesti kuuluneet Luxin kohteisiin, joten kympin oivallus laitoksen työntekijöille.

Loput kohteet, jotka me kävimme katsomassa, ovat sitten nähtävillä videossa.

 

Nervanderin puistikon yläpuolella olevat talot muistuttavat piparkakkutaloja, ainakin minun mielestä. Harvemmin kiinnittää huomiota tällaisesta kuvakulmasta, josko ylipäätään huomaa koko taloja. Kyllä Helsingissä on upeita rakennuksia.

 

Pois kävellessämme Kamppiin päin, otin vielä Manskun Jouluvaloista pikaisen otoksen. Eipä häävi kuva, mutta ajatushan tässä olikin tärkein ??

 

 

 

 

 

 Otsalamput alk. 2,95€

 

FacebookPinterestTwitterBloggerGoogle+

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 + 3 =