Pellingin Sandholmsuddeniin

Posted on

Aamupäivällä hissukseen lähdettiin liikenteeseen. Matka oli lytyt.

Vain muutama maili, ja olimme taas Tirmossa. Kaupassa. Nyt ilman jäätelöitä. On viileä ja ”huttuinen” keli. Onneksi ei sentään tuule kuin 4-5 m/s ja vieläkin idästä.

Kyllä se Tirmon kauppa on pikkasen onneton. Tietenkään ei tarvitse olla markettien tasoista valikoimaa, mutta ne hinnat. Tai siis niiden puuttuminen. Ei mitään käryä mitä mikäkin maksaa. Oli toki osassa ihan ok, mutta koko liha ja osittain makkaraosasto täysin ilman hintoja.

Mainittiin ystävällisesti kassalla olevalle nuorehkolle miehen alulle asiasta ja hän myönsikin asian laidan olevan näin. Vetosi kun olivat vasta aukaisseet n kuukausi takaperin ja että vieläkin takahuoneessa oli rullakko tolkulla tavaraa odottamassa hyllyttämistä.

No, paikalla nähtiin kaksi henkilökuntaan kuuluvaa, toinen, tyttö, puhui puhelimeen ja tämä toinen oli sitten kassalla. Me oltiin ainoat asiakkaat. Ei näkynyt minkäänlaista rullakkoa jota olisivat tässä asiakasrysässä hyllyttämässä……  Pientä sarkasmia……. Ne samat hinnat puuttuivat jo runsas viikko sitten. On niillä käynyt kauppa hyvin kun ei kerkiä hintalappuja tekemään……….

Tuo kuva, todennäköisesti minkki uimassa mantereelle. Kele tana tu ….. tuholaiset ….

Eipä ollut pitkä matka Tirmosta Sundhamnsuddeniin, kun melkein näky kaupalle.

Kun tulimme, oli yksi fiskari, joka kuitenkin lähti hetken päästä. No nyt, tätä kirjoittessani, on kuusi plus me. Niin ja ilmeisesti rannimmaisena paikallinen fiskari ollut koko ajan.

Satamamaksu suoritetaan Benitas cafeessa, kympin hintaan saa sähkötkin. Ei paha.

Tosin, ohiajavien laineet keikuttaa aika ajoin aika reippaasti.

 

 

 

 

 

 

 

Ja hussakka senkun pahenee. Vastapäistä rantaa ei kunnolla näe. Onneksi ei nyt tarvitse seilata tuolla tässä kelissä.

Sinällään, onhan meillä kyllä vimosenpäälle apuvälineet, tutka, plotteri ja pari muuta sähköistä merikarttaa sekä tietysti ihan perinteinen paperiversio. Ja kun vielä osaan kompassiakin käyttää, niin kaipa tuolla jotenkin selviäisi???

Rekisteritunnustarra veneen molempiin kylkiin
Kylttikeskus.fi

Otsalamput alk. 2,95€

 

FacebookPinterestTwitterBloggerGoogle+

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 + 5 =