Hangosta eka kertaa länteen 1.7.-14

Meille oli muodostunut tapa herätä klo 09:00 ja kuunnella muistojen Bulevardi-radio-ohjelmaa joka tulee Yle Radio yksi. Meille sopivaa, meidän musiikkia sieltä lapsuutemme ja nuoruutemme ajalta. Tai siis ainakin sitä soitettiin paljon siihen aikaan kun ei vielä ollut televiissiota !!! Ja jos olikin, ohjelma alkoi vasta alkuillasta ja loppui jo reilusti ennen puoltayötä.

Tämän ”hartaus”hetken jälkeen kaupoille, ruuan hakuun, koska oletettavasti menee muutama päivä ennen kuin päästään varsinaiseen päämääräämme, Naantaliin.

Köydet irroitettiin klo 14:00 poutapilvisessä säässä Ilmeisesti tuuli ollut lievä, koska ajettiin yhtä soittoa Hamnholmeniin, upeaan laguuniin. Siellä oli yksi iso fiskari redillä, mutta ankkuroimme pienen saaren rantaan joka on laguunin koillis kulmassa.

En etsinnöistä huolimatta löytänyt kuvia ??

Seuraavana aamuna, samoin rutiinein, jatkettiinmatkaa klo 11:40 auringon paisteessa. Ensimmäinen kaunis aamu tällä reissulla.

Airistolle saavuttiin reilun parin tunnin päästä ja käytiin kaffella. Taidettiin takatakkiin.

Ravintelissa keskusteltiin erään paikkakuntalaisen kenssa, joka kertoi tämän kolean alkukesän karkoittaneen suurimman osan veneilijöistä pysymään maissa. Toisin sanoen, kaikki ne yrittäjät jotka veneilijöille palveluja tarjoavat, ovat pississä. Myynti ajankohtaan  nähden puolet normaalista. Yhteisesti toidettiin ja toivottiin että yrittäjillä rahat riittäisivät.

Vajaan parin tunnin jälkeen matkamme jatkui. Alkuperäinen suunnitelma oli mennä suoraan Naantaliin, mutta keli oli sen verta kuoppainen, että nopeutemme oli vain 5-7 solmua suoraan vastatuuleen. Airiston selkä on senverta pitkä että aaltokkoa kertyy kohtuullisesti jos vähänkin tuulee navakammin. Vaikka Särki onkin hyvä vene, meiltä puuttui trimmit joilla olisi voinut ”pakottaa” keulan alas jolloin aalto olisi ikään kuin haljennut keulaan eikä ”hakannut” pohjaa. Tästä johtuen muutimme kurssia puolessa välin Airistoa ja löysimme kiva pikku Harten-saaren, Ison Hartenin vieressä. Oltiin melkeinpä piilossa ruohikossa. Paikka ilmeisesti usenkin pienempien veneiden retkikohde, koska oli nuotiopaikka ja jonkin verran roskia siellä täällä.

Ehkäpä huomenna jo päästään Naantaliin ???

Tutustu laajaa ja monipuoliseen uistin valikoimaan!
Valikoimasta löydät yli 250 erilaista ja yli 1000 eriväristä uistinvta!

Löydä matkakohteesi – Booking.com