11.8.-14 ja kokka kohti itää

Maanantai valkeni puolipilvisenä. Olimme päättäneet lähteä Espoosta itään. Meille harvemmin käytetty ilmansuunta.

Saattaapi johtua Helsingistä. Jotta löytää edes kohtuullisen saaren rantautumismielessä, saa ajaa aikas pikästi ohi kaupungin, ainakin sen verran, että valot ei hirveesti kajasta, siis illalla.

Olimme saaneet Madamen siskolta merikartan Hki-Itäraja vuodelta 1996 ?? No, olihan veneessä jonkin asteinen plotteri ja olihan meillä Loisto-karttaohjelma tabletissa, niin eiköhän tuo ”apuvälineenä” mene.

Osoittautui virhe arvioksi. Vähän ennen ajateltua kohdettamme, Högholmsörenia väyliä risteilee sinne sun tänne, eipä ollutkaan kartalla kaikkia. Oli pikkasen muuttunu vajaassa parissa kymmenessä vuodessa. Olin tuolloin vielä vähän tuttumaton käyttämään Loistoa/tablettia, joten olin hetken ihan pihalla. Piti oikein vauhti ottaa pois veneestä ja tutkailla kartta ja tablettia vuoron perään ennen kuin olin varma sijainnistamme.

Päästiin viimein Högholmsöreniin jossa saimme todeta ankkurointipaikan muuten loistavaksi, mutta vieressä kulkeva 6 metrin väylä ?? ja ohi ajavat isommat veneet, mm armeijan työveneet, aiheuttivat sen verran isoa aallokkoa, että ei tullut mitään. Saaren toinen, suojaisempi puoli, oli taasen rantautumiselle ”kelvoton”.

Siispä ankkuri ylös, hetken matkaa eteen päin, itään, ja jostain kirjasta oltiin luettu saaresta Kaivokari, sinne. Olikin upea paikka.

 Vene saatiin hyvin kiinni, joten saatoimme ruokailla ilman pelkoa ohi ajavien laineista.

keli muutenkaan veneilijää ajatellen ei ehkä paras mahdollinen ja koulutkin alkamassa, joten ruuhkia ei ollut.

Kävin metskaamassa ja sainkin muutaman ahvenen.  Noita pienehköjä ois ehkäpä tullut enempikin, mutta en ois niillä mitään tehny, ku toi Madam ei oikein kalasta perusta.

 

Ilmeisesti tää paikka on jonkin verran veneilijöiden suosiossa, kun joku oli lapsilleen oikein kunnon keinunkin värkännyt. Näytti vähän siltä, että oli köysi jonkin aikaa ennen puuhun kipeämistään uinut jonkin matkaa.

 

 

 

 

Siinä iltaa ihmettelimme ja vähän ennen nukkumaan menoa kiinnitin huomiota kun yht äkkiä ilmestyi lentomurkku ihan tolkuttomasti tuulilasille. Ja itseasiassa joka puolelle venettä. Niitä oli satoja.

 

 

 

 

 

 

 

Sinne ne jäivät ”pelehtimään” kun käytiin yöpuulle.

 

 

 

 

 

Tiedä häntä, ennakoivatkohan murkut kovan sateen.

Yöllä satoi rankasti, ehkäpä kesän kovin sade, ainakin näin merellä.

Madamea se häiritsi kovastikkin, mä käänsin vaan kylkeä ja nukahdin saman tien uudelleen.

 

 

 

 

Toivottavasti aamulla ois parempi keli !

 

 

 

Tule tutustumaan Iittalan ihaniin tuotesarjoihin!
Iittalan verkkokaupasta löydät mm. Arabia Finland, Hackman, Fiskars, Rörstrand- tuotesarjat