tiista ja keskiviikko 13.-14.8.-14

Yö oli tasoittanut vähän keliä ja ehkäpä mieltäkin eilisestä, joten jatkettiin matkaa. Oli tarkoitus mennä Hästön, mutta sen verra tuuli kävi ajateltuun ankkuroinipaikkaan, että vaihdettiin toiselle puolen Falholm’iin. Erittäin hyvä rantautua, hyvä nuotiopaikka, puucee, eli kaikki mitä tällaiset retkiveneilijät tarvii.

Yöllä ukkosti ja satoi sen verran että herätti meikäläisenkin.

 

Seuraavana päivänä aurinko herätti meidät, joten saatoimme hyvissä mielin lähteä kohti Loviisaa. Tuuli oli kevyttä niin että aallokko ei häirinnyt ajoa, mitä nyt vanhaa maininkia tuli ulkomereltä, joka sekin loppui kun päästiin saarten suojiin.

Loviisa on varmaankin yksi parhaista vierassatamista, ainakiin missä me ollaan käyty.

 Uudet, tai siis uudistetut, osittain muualta tuodut aittarakennukset. Tällaisia pitäisi olla enemmänkin.

Huoltorakennus oli uusi, mutta onneksi maalattu samalla punamultasävyllä kuin muut rakeenukset, jotei ei pistänyt silmään. Siitäkin harvinainen satama, että saunan sai lämmittä silloin kun halusi. Ilmeisesti myöskin pesukoneet kuin keittiökin, olivat olleet käytössä aina, eikä niinkuin muissa satamissa, vain määrättyinä aikoina. Todella hienoa palvelua.

Ottakaa muut satamat oppia.

Mekin sitten hyödynnettiin palveluita, saunomisen muodossa. Ihan hyvä sauna. Käytiin ”kylillä” syömässä ja olihan sekin hyvää, eipä tarvinnut ”tuhrata” veneessä.

Huomiseen.

Mutta sitä ennen pieni historiapläjäys, lainattuna Wikipediasta.

Degerbyn kaupunki perustettiin Pernajan Degerbyn ratsutilan maille vuonna 1745 raja- ja linnoituskaupungiksi. Itäinen Suomi tarvitsi uutta tapulikaupunkia Turun rauhassa vuonna 1743 siirtyneen itärajan vuoksi. Rajan taakse jäi Itä-Suomen ainut tapulikaupunki Hamina. Vasta perustettuun kaupunkiin ryhdyttiin vuonna 1748 rakentamaan Loviisan linnoituksena tunnettua rajalinnoitusta, jonka rakennustyöt jäivät kuitenkin kesken Ruotsin kuningaskunnan rahavaikeuksien vuoksi. Linnoituksesta ehti valmistua ainoastaan osa ulkovarustuksista. Linnoituskaupungin historiasta muistuttavat nykyisen keskustan itäpuolella sijaitsevat bastionit Rosen ja Ungern.

Ruotsin kuningas Aadolf Fredrik vieraili Degerbyssä 1752 ja antoi kaupungille uuden nimen Loviisa puolisonsa, kuningatar Loviisa Ulriikan mukaan.
Laadukkaat merkit retkeilyyn
Retkitukku.fi

Nyt saatavilla upea tiikkitarjotin vaikka oman veneesi nimellä!
Nyt saatavilla käsittelemättömästä teakista valmistettu tarjotin, johon laserilla poltettu haluamasi logo tai kuva ja teksti. Tarjottimella saat veneeseesi hiukan luksusta – merkkauta tarjotin vaikka oman veneesi nimellä ja tunnuksella!