Kotia päin pe, la ja su 15-17.8.-14

Aamupalan jälkeen saatiin ajella kauniissa kesäisessä säässä takaisin päin. Kotia kohden.

Pysähdyttiin Tirmossa kaupapaa ihastelle, sekoitus vanhaa ja uutta. Jätskit piti tietenkin ostaa. Ei jääty sen enempiä ihmettelemään vaan jatkettiin suorilta Norrluulalandetiin asti.

Paikka on keskikesällä oletettavasti suosittu itä-Helsinkiläisveneilijöiden keskuudessa, kohtuullisen matkan päässä, suojaisa reitti heitä ajatellen, palvelut paikalla, jotka nyt ei enää auki. Kalkkirannan valot loisti illalla. Ihan ok paikka. Merkattu satama nro 272. Hyvä laituri poijuineen ja syvä ranta isommillekin venhoille.

vesibussi vierailee kerran apri päivässä.

Lauantai aamuna jatkettiin helsingin ohi kotivesille.

Olin valinnut kohteeksi Knapeskärin, saaren jossa vietin paljon aikaa 1973-75.

Lauri ei ollut enää sama, iso arkku joka oli ollut betonivalun jatkeena oli pois.Sen tilalle oli tehty metallista laituri, joka meille ainakin liian korkea, koten piti siihen ”viereen” ankkuroida.

Me oltiin aikoinaan täällä purkkarilla enimmäkseen sekä tietty sillä Thalattanilla.

Se oli Anttiloiden omistama, mutta minä sillä eniten ajoin -70-luvulla. Silloin siinä oli 75hv Jonsson v4 2t perämoottori. Hyväkulkuinen vene mutta aika bensarosvo. Sellaisella n 20-25 solmun matkanopeudella vei 30-35 lt tunnissa. Nykyinen Yamaha kulkee melkein puolet pienemmällä.

Tää saari olis muuten aivan upee paikka, mutta Väylä on ”liian läähellä”. Tarkoittaa, että nykyiset isot veneet ja niiden tekemät aallot saattavat saada aikaisiksi pohjakosketuksen, ainakin tuossa paikassa, missä nyt olimme. Ja tekikin sen.

Ja oli siellä sellaisiakin merkkejä, että jotkut piti pysyvimpääkin leiria, eli ”valloittaneet” yhden katoksen kokonaan.

Pidettiin mekin aikoinaan pysyvämpää leiriä, mutta se oli kaukana keittokatoksesta ja laiturista, metsikön keskellä, jolloin ei aiheuttanut häiriötä muille. Osa saarella käviöistä ei edes havainnut meidän leiriä. Se oli silloin se.

Seuraavana aamuna kauniissa kelissä kurvailtiin kotisatamaan ja taas oli yksi reissu tehty. Taisi olla tälle suvelle viimeinen pitempi matka.

Affiliate marketing - klikkaa tästä lisätietoa.

Katso tämän hetken parhaat tarjoukset! Säästä jopa 45%
trivago, maailman suurin hotellihaku. Vertaa hintoja yli 900.000 hotellin joukosta.