Päivän reissuja ja melkein veneen uppoaminen

Retkiä

Syyskuun alussa tein niin yksin kuin parin kaverin kanssa kalastusreissuja lähisaariin.

Käytiin myös Madamen kanssa 3 ja 4.9. päiväseltään makkaran paistossa

 

Kalaa ei tavan mukaan tullut vaikka kaikuluotain näytti niitä runsain mitoin veneen alla olevan. Asiahan saattaa myös olla niin, että rakkolevää siellä vain ajelehtii ???

Toki, varmaankin silakka- ja salakkaparvia oli liikenteessä, mutta kun ei ensimmäistäkään tärppiä saatu.

15.9. oltiin duunikavereiden, Samin ja Tonin kanssa kalassa, kun meinas käydä kalpaten.

Kun pojat, molemmat aika riskissä kunnossa, olivat molemmat veneen takaosassa, alkoi vettä tulla veneeseen.

Sitähän en heti havainnut, vaan vasta jonkin ajan kuluttua, kunvesi nosti kabiinin puisen trallin irti lattiasta. Siinä vaiheessa sitä oli sitten jo tosi paljon. Ei olisi tarvinnut kuin sentti lisää, niin akun navat oisi menneet veden alle, jolloin pääkone ei enää olisi lähtenyt käyntiin.

Komensin pojat keulaan, kabiiniin istumaan ja aloin tyhjentämään vettä pois. Ongelma oli siinä, että sähköisen polssipumpun asennus oli jäänut puolitiehen, piti käsin pitää johtoja akussa kiinni.

Pojat ei oikein tajunneetkaan tilanteen vakavuutta, eikä heistä ollut muutenkaan apua veneen ajamisessa kun kummatkaan eivät ymmärtäneet mitään merellä olosta. Suurin piirtein tyhjäkäynnillä mentiin, minä välillä kurkkaamaan missä ollaan ja mihin päin pitää ohjata ja takas johtoja pitämään akussa että vesi saataais pois.

Päästiin kuin päästiinkin viimein satamaan ja vedet saatiin pois.

Minulle oli tuossa vaiheessa täysi mysteeri, mistä se pääsi sisään veneeseen ???

Se selvivi vasta, kun nostin veneen talviteloille. Todennäköisesti veneessä oli ollut joskus aikaisemmin eri moottori ja siihen oli sitä varten tehty erikohdille läpimenopulteille reijät. Sitten kun tämä nykyinen kone on kiinnitetty, ei oltu laitettu umpeen niitä vanhoja reikiä. Ne reijät olivat jääneet piiloon sillä tavalla, että ei niitä oikeestaan ilman tarkempaa tutkimista pystynyt havaitsemaan. Ja ne oli sen verran veden pinnan yläpuolella, että normaali olosuhteissa, niistä ei tullut vettä sisään.

Kävi pikkasen tsäkä, ettei upottu……

 

Katso tämän hetken parhaat tarjoukset! Säästä jopa 45%
trivago, maailman suurin hotellihaku. Vertaa hintoja yli 900.000 hotellin joukosta.